Zuiders genieten

De naam zegt het zelf……….. net terug van vakantie, het hoofdzakelijk buiten leven, zonovergoten dagen. Dat gevoel wil iedereen toch thuis ook? Nu voor de liefhebbers van het mediterraanse gebied is de toepassing van La Dolce Vita nooit veraf.

Daar de stand van de zon en de zonne-uren per dag die dan ook nog eens van gloed veranderd doorheen de dag, bereiken we hier het ultieme warme karakter. Openslaande ramen, witgekalkte muren, olijfbomen, palmbomen en vooral het gebruik van keramiek, linnen en kant.

Qua kleuren kan je uitgebreid te werk gaan, van  minimalistisch design tot het goed gevulde spaanse huisje met een overdaad aan intens terracotta, en mozaiek

De zuiderse interieurs hebben voornamelijk een gemeenschappelijke indruk. Hier genieten mensen van hun woning samen met hun kinderen en familie.

Daar het licht een grote rol speelt worden veel verzadigde kleuren toegepast daar deze het licht meer absorberen om zo een zachte gloed te verspreiden. Kleuren zijn dan vooral zandkleuren, aardetinten en alle offwhite’s.  Meubels hebben vaak een rustiekere uitstraling waarvan het hout het uiterlijk heeft van geleefd te hebben. Hier hoeft niet alles te zijn zoals in een modemagazine. Duurzaamheid, karakter en charme draagt hier het vaandel. Evenals de combinatie van harde natuurlijke materialen als hout en metaal. De raamdecoratie wordt meestal sober en luchtig gehouden. Kleinere ramen om de warmte buiten te houden, met luchtig geweven stoffen om toch verkoeling door te laten. De Boss Paints Maroc op basis van kalk brengt de warme gloed van het zuiden.