Scandinavisch wonen

De ongerepte natuur, de echte 4-seizoenen, zuivere lucht….. scandinavie is een hot item in de hedendaagse interieurtrends. Van zachte pastelkleuren tot intense heldere tinten.

We denken bij scandinavie aan gezellige lichte interieurs met toevoeging van zachte texturen, speelse lijnen en het naar binnenbrengen van het buitenleven.

Veelal gebruiken we onverzadigde kleuren daar de lichtinval in het noorden een koeler effect uitstraalt. Pastelblauw-groen-roze dragen op dit moment de voorkeur, deze kunnen gebruikt worden als hoofdkleur op de muren of eerder als afwerking in woontextiel of accescoires.

Het gebruik van hout is onontbeerlijk in het scandinavisch interieur. Meestal zijn dat meubelen in de lichte natuurlijke kleur van Eik, vuren, beuk al dan niet voorzien van andere inzetvakken.

Met verlichting worden meestal lichtere armaturen of lampen voorzien, het gaat hem hier vooral over het luchtig houden van de woning- of ruimte. Deze kunnen bestaan uit  accenten van koper/messing, roestvrij staal en industrieel.

De speelse mogelijkheden van scandinavisch wonen maken het eenvoudig om van keuken tot kinderkamer een sereen gevoel van comfort te creeeren.