Modern en design

Moderne woningen kunnen zowel hedendaags zijn als vooruitstrevend in architectuur in een vroegere periode gebouwd. Hier gaat het ontwerp om speciale vormen, lijnen en reflectie en duidelijk zienbare hand van de ontwerper. De woningen zijn nu heel vaak voorkomend in het straatbeeld. Grote glaspartijen, strakke afwerking zowel binnen als buiten. Deze woningen hebben als doel volledig in functie van de bouwheer aangepast te zijn. Daar modern door iedereen anders geinterpreteerd kan worden spreekt niets voor zich betreft indeling en gebruik van materialen.

De openheid en luchtigheid van de woning laat het toe om specifieke eye-catchers te integreren. Is dat nu door toevoeging van kunstwerken of schilderijen en andere werken, de basis wordt meestal in wit of een variant geschilderd. Vloerkeuzes kunnen breedt uiteenlopen, vb gietvloeren, gepolierde betonvloeren, parket, keramische vloeren, enz…

Qua sfeerbeeld kan men hier geen richtlijn in geven. Het gaat louter om de smaak van de bewoner(s).  De verlichting in deze woningen, al dan niet vooruitgegaan door een lichtstudie varieren van design hanglampen, studiospots, led-verlichting en losse verlichtingsstukken.

Meubelstijlen die vaak gebruikt worden zijn industrieel, van ontwerpers bekend of niet bekend, combinaties van glas, aluminium en rvs, hout en andere natuurlijke materialen.

nothing found.