Landelijk en charmant

De fermettes, hoeves, pastorijen en landelijk gelegen woningen nemen een groot deel van de hedendaagse stijl in beslag. Tenzij een hoeve of bestaande woning onder handen wordt genomen door een architect blijven de indrukken van de woonsfeer zich te richten op het binnen-buiten gevoel. Stel u eens een statig huis, fermette of hoeve voor met een mooi aangelegde Engelse tuin. De lijnen en vormen stralen pure klasse uit. Geschoren haagpartijen, buxusbollen en goedgeurende rozen. Blauwstenen terrassen en paden, vergrijzde teakmeubelen.

Binnen gaat men werken met houten vloeren, graniet en zandsteen, mooie sierlijsten en lambriseringen. Veelal gebruikt men shutters, vouwgordijnen in lichte doek met overgordijnen in zware katoenkwaliteit of linnen.  Ook hier gebruikt men veel de verzadigde of met grijze ondertoon gekleurde verven.  Accentmuren in olijfgroen, wedgewoodblauw, anthracietgrijs enz… zijn perfect combineerbaar met de zachte luxueuze offwhite-tinten.

De accescoires naar aankleding hebben een estetische functie en voegen textuur en elegantie toe aan de ruimte. Gebreide sierkussens, bontvachtplaids, rieten manden en glaswerk zijn maar een paar voorbeelden van deze woontrend. Mooi opgedekte tafels met bloemstukken en details zijn eigen aan de personen die graag duurzame, kwaliteitsvolle en elegante stijlen laten samenkomen.

Qua verlichting wordt heel veel gewerkt met mooie tafellampen en kandelaars, evenals het gebruik van smeedijzer in hanglampen en  kristallen luchters ( met kapjes) als hoofddraad.

Als accentmuur kan je werken met behangpapier of een decoratieve techniek. Hier kan men heel uitgebreid te werk gaan puur afgaand op emotie en gevoel.